Danska wienerbröd
Jättegott fikabröd och perfekt med uppskuren färsk frukt!
Ingredienser
- 1 burk Croissants Classic
- 120g (4 stora msk) vaniljkräm
- 1 vispat ägg för att pensla med
- Dekorationer
- Färska hallon
- Florsocker med vatten för glasyr
Beredningsmetod
Danska wienerbröd
- Sätt ugnen på 180 grader
- Öppna burken och rulla ut degen med breda sidan mot dig
- Skär dem så att du får tre rektanglar
- Skär varje rektangel i fyra långa remsor
- Snurra remsorna och gör en liten korg av dem. Tryck i mitten så det blir en botten på korgen. Lägg en stor tsk vaniljkräm i varje korg
- Pensla ägg på brödet
- Grädda i ca 15 minuter
- Gör lite glasyr genom att mixa florsocker och några droppar vatten
- Dekorera wienerbrödet med glasyren och några hallon!