Svenska

KANLESTJÄRNA

Letar du efter det perfekta brunchreceptet till jul? Prova denna kanelstjärnan med gjord på croissantdeg:)

 

Recept av @acieagurk

Ingredienser

  • 2 burkar Danerolles Croissants Classic
  • Smör
  • Kanel
  • Socker
  • Vispat ägg

Beredningsmetod

KANLESTJÄRNA
  1. Öppna Danerolles-burkarna och rulla ut de två degrullarna.
  2. Dela varje deg i två lika stora bitar så att du har fyra halvor.
  3. Rulla ut två av degbitarna till två platta pannkakor
  4. Bred ut smör och kanel på den ena pankakan och lägg den andra pannkakan ovanpå.
  5. Skär pannkakorna i fyra lika stora delar genom att skära pannkakan som ett kors.
  6. Dela varje del ytterligare en gång så att du har 8 trianglar
  7. Dela alla de 8 trianglarna en tredje gång, nu har du 16 små trianglar.
  8. Ta två av trianglarna som ligger bredvid varandra och snurra utåt. Snurra två gånger. Kläm ihop yttersidorna av de två trianglarna för att få en hopsnurrad bit.
  9. Gör samma sak med resten av trianglarna.
  10. Pensla med det vispade ägget och strö över sockret för en fin yta.
  11. Grädda i 20-25 min i 180 ° C eller tills stjärnan är gyllenbrun.