KANLESTJÄRNA
Letar du efter det perfekta brunchreceptet till jul? Prova denna kanelstjärnan med gjord på croissantdeg:)
Recept av @acieagurk
Ingredienser
- 2 burkar Danerolles Croissants Classic
- Smör
- Kanel
- Socker
- Vispat ägg
Beredningsmetod
KANLESTJÄRNA
- Öppna Danerolles-burkarna och rulla ut de två degrullarna.
- Dela varje deg i två lika stora bitar så att du har fyra halvor.
- Rulla ut två av degbitarna till två platta pannkakor
- Bred ut smör och kanel på den ena pankakan och lägg den andra pannkakan ovanpå.
- Skär pannkakorna i fyra lika stora delar genom att skära pannkakan som ett kors.
- Dela varje del ytterligare en gång så att du har 8 trianglar
- Dela alla de 8 trianglarna en tredje gång, nu har du 16 små trianglar.
- Ta två av trianglarna som ligger bredvid varandra och snurra utåt. Snurra två gånger. Kläm ihop yttersidorna av de två trianglarna för att få en hopsnurrad bit.
- Gör samma sak med resten av trianglarna.
- Pensla med det vispade ägget och strö över sockret för en fin yta.
- Grädda i 20-25 min i 180 ° C eller tills stjärnan är gyllenbrun.