Svenska

Churros

Churros är känd som spansk efterrätt som serveras med smält choklad eller karamellsås. Recept från Karoliina Pentikainen

Ingredienser

1 burk Danerolles Croissants Classic
60-80 g smör
1 dl socker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Smält choklad eller karamellsås för servering

Beredningsmetod

Churros

1. Värm ugnen till 190 °C.
2. Öppna Croissants Classic burken och följ instruktionerna och rulla ut degen på bordet.
3. Stäng de färdiga skärlinjerna så att du har en stor deg.
4. Skär degen i 12 små rektanglar.
5. Stäng rektanglarna.
6. Snurra degen och lägg dem på en bakplåt.
7. Baka 10 minuter eller tills churrosen är guldbruna.
8. Smält smöret.
9. Blanda kanel och socker.
10. När churrosna är bakade doppar du dem i det smälta smöret och rullar dem i kanelsockerblandningen.
11. Dopp churrosen i smält choklad eller karamellsås när de har svalnat.