Ägg Benedict
Ingredienser
- 1 Danerolles Mini Pizza
Pocherade ägg:
- 8 ägg
- 2 l vatten
- 1 dl vinäger
Sås:
- Salt & peppar
- 3 äggulor
- 150 g smör
- 2 msk vatten
- 1 msk citronsaft
Beredningsmetod
-
Börja med att öppna Danerolles Mini Pizza-burken. Grädda pizzadegen utan toppings och utan att platta ut degen enligt instruktionerna på burken. När degen är gräddad, ställ åt sidan för att svalna.
-
Förbered såsen: Smält smöret och låt svalna. Blanda 2 msk vatten och 3 äggulor i en mediumstor skål. Placera skålen på ett varmt vattenbad och rör runt tills blandningen är tjock. Ta bort skålen från det varma vattnet och häll i smöret under konstant omrörning. Tillsätt citronsaft, svartpeppar och salt. Blanda ordentligt och ställ åt sidan.
-
Förbered äggen: Koka 2 liter vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar sänk temperaturen och tillsätt vinäger. Knäck äggen en i taget i en kaffekopp. Använd en sked för att göra en virvel i vattnet och placera försiktigt ägget i vattnet. Låt ägget vara i vattnet i cirka 4 minuter och lyft upp med hålslev. Upprepa för varje ägg.
-
Skär Mini-pizzorna på mitten och lägg ett pocherat ägg på varje del, ringla över sås och salta och peppra.