Pizza med dipp
Det kan aldrig bli för mycket ost, eller hur? Detta recept på ugnsbakad pizza med ostdipp skapas av den finska matinfluencern Ella Ristkari.
Ingredienser
2 burkar Danerolles Mini Pizza
200 g färskost
200 g crème fraiche
2 msk pesto
50 g riven pecorinoost
75 g riven mozarellaost
1 burk basilika
16 st mini mozarella
Svart peppar
Salt
Olivolja
Beredningsmetod
1. Värm ugnen till 180-200C.
2. Smörj en ungsform (ca 25 cm i diameter).
3. Öppna Mini Pizza-burkarna enligt anvisningarna och gör varje deg lite tunnare med dina händer eller kavel.
4. Fyll varje degbit med mozarella och basilika. Knip ihop degen och gör de till runda kulor.
5. Placera alla degkulorna i formen och lämna ett tomt utrymme i mitten.
6. Hacka basilikan och blanda ihop med färsk ost, crème fraiche, riven ost och pesto.
7. Tillsätt svartpeppar och smaka av. Justera vid behov.
8. Fyll det tomma utrymmet i formen med dippsåsen.
9. Pensla degkulorna med olivolja.
10. Baka i 15 minuter.
11. Låt svalna några minuter innan du serverar. Njut!