Svenska

Plockpizza

Bettina Gräsbeck från tv-serien Great Finnish Bake off skapade det här receptet med Danerolles Mini Pizza. Plockpizza är gott och rolig att servera – hela familjen kommer att älska den!

Ingredienser

2 burkar Danerolles Mini Pizza
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
Finhackad persilja
2 vitlöksklyftor, finhackad
300g goudaost
1 paket pepperoni

Beredningsmetod

Plockpizza

1. Värm ugnen till 200C.
2. Öppna Mini Pizza-burkarna enligt anvisningarna och skär varje degbit i 4 bitar.
3. Blanda ihop olivolja, parmesanost, vitlök och persilja. Skär osten i bitar på 1 cm x 1 cm.
4. Fyll varje degbit med ost och pepperoni.
5. Tillsätt olja-ostmixen på botten av rund ugnsform. Lägg i de fyllda degknytena tills gryta är ungefär halvfull. Tillsätt mer olja-ostblandning och sedan resten av degen.
6. Baka 35-40 minuter tills degen är gyllenbrun och ser krispig ut.
7. Servera direkt med pizzasås. Tips: denna pizza passar bäst att servera som fingermat så var inte blyg, dra degen med händerna – den kallas ju plockpizza