Äppleknyten
Med lite hjälp och lite lycka från en burk, kan du enkelt baka dessa färska söta äppelklimpar med valnötter och dadlar. Det är omedelbar njutning!
Ingredienser
- 2 burkar Croissants Classic
- 6 stora söta äpplen
- 150 gram dadlar
- 1 tsk kanelpulver
- En handfull valnötter
- En handfull russin
- 2 vaniljstänger
- Florsocker för att dekorera
Beredningsmetod
Äppleknyten
- Förvärm ugnen till 175 grader.
- Skala äpplena och kärna ur dem.
- I matberedaren, gör en blandning av dadlar, kanel, valnötter, russin och innehållet i vaniljstängerna (kasta inte stängerna).
- Fyll äpplena med dadelblandningen.
- Ta degen ur förpackningen och skär den i tre lika stora delar. Täck äpplena med två croissanter vardera. Tryck ihop kanterna av degen väl och se till att äpplena är väl täckta av deg.
- Gör ett litet hål i toppen av degen för att låta luft komma ut under bakningsprocessen.
- Baka knytena i 30-35 minuter tills de är gyllenbruna på 175 grader.
- Samtidigt, skär vaniljstängerna i tre delar.
- Ta äppleknytena från ugnen och sätt vaniljstången i hålet i toppen och täck knytena med florsocker.
- Serveras varma.