Vita chokladeclairs

Éclair härstammar antagligen från 1700-talets Frankrike och blev möjligen skapad av kocken Marie-Antoine Carême (ge människan en staty). Degen är avlång, har en mjuk fyllning och ett choklad- eller frostinglager. Men det viktigaste är att eclairs är utsökt goda. Särskilt dessa, med vit choklad och hallon!

Ingredienser

  • 1 burk Petits Pains au Chocolat
  • 250 gram färska hallon
  • 200 ml grädde
  • 2 msk strösocker
  • En bit vit choklad
  • 1 ägg för glasyr

Beredningsmetod

Vita chokladeclairs
  1. Förvärm ugnen till 180 grader.
  2. Kavla ut degen och skär längs med perforeringen.
  3. Vik de åtta degarken dubbelt på längden och placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Pensla vispade ägg på degarken.
  5. Baka degen i 8-10 minuter vid 180 grader.
  6. Låt degen svalna på ett kylgaller.
  7. Vispa grädden tills den är stel och tillsätt sockret i slutskedet. Blanda väl.
  8. Smält chokladen i en liten kastrull på låg värme eller i mikrovågsugnen under omrörning varje minut tills den har smält.
  9. Skär degen på längden, men se till att du inte skär hela vägen genom mitten.
  10. Fyll smårätterna med grädde och färska hallon.
  11. Strö den vita chokladen över eclairerna som avslutning.