Svenska

Vikta croissanter

Dessa vikta croissanter med fyllning är perfekta mellanmål för höstkvällar! Finska influencern och finalist i tv-showen Great Finnish Bake off Bettina Gräsbeck har skapat två olika fyllningsvarianter som du kan prova.

Ingredienser

1 burk Danerolles Croissants Classic

Getost & rödbetsfyllning:

1 paket getost
2 st rödbetor
2-3 honung
Färsk timjan
Salt och peppar

Mozarella & parmaskinkafyllning:

1 paket mozzarella
6 st parmaskinka
2-3 msk röd pesto
1 ägg

Beredningsmetod

Vikta croissanter

1. Värm ugnen till 200 ° C.
2. Öppna Croissants Classic burken enligt instruktionerna och och rulla ut degen på bordet. Stäng färdiga skärlinjer genom att klämma ihop de försiktigt. Skär degen i 6 kvadrater.
3. Tvätta och skiva rödbetor. Krydda rödbetor med honung, timjan, salt och peppar.
4. Rosta rödbetorna i ugnen i 200 ° C 25-30 minuter. Låt svalna.
5. Sänk ugnens temperatur till 180 ° C.
6. Bred på pesto, mozarellaost och parmaskinka på tre stycken av degbitarna.
7. Vik degens hörn mot mitten en efter en. Lämna ett hörn öppet.
8. Bre på honung, timjan, getost och rödbetor på de tre resterande degbitarna. Vik på samma sätt som tidigare degbitar.
9. Pensla varje degknyte med ägg.
10. Baka i 180C i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
11. Låt svalna en stund innan du serverar. Njut!