Pizzabröd med smak av peperoni
Alla gillar pizza, men nu är det dags för en annan variant! Ett gott peperoni pizzabröd är lätt att göra. Perfekt till en somrig picknik med kompisarna.
Ingredienser
- 2 brukar Croissants Classic
- 200g (2.5 dl) passerade tomater
- 150g riven ost
- 20 små skivor salami eller 10 stora skivor
- Några basilikablad
- 6 msk olivolja
- 1 vispat ägg för att pensla med
Beredningsmetod
Pizzabröd med smak av peperoni
- Sätt ugnen på 180 grader
- Öppna burken och rulla ut degen
- Tryck ihop skärlinjerna för att få en stor deg
- Sprid hälften av tomatsåsen, hälften av osten och hälften av salamin på degen
- Rulla ihop degen och skär degrullen till fyra bitar
- Gör samma sak på andra degen, så att du totalt får åtta bitar
- Lägg de åtta pizzabitarna på en plåt med bakplåtspapper
- Pensla ägg på pizzabitarna
- Grädda i 25-30 minuter, eller tills dem blir gyllenbruna
- Klipp basilikabladen i bitar och blanda dem med lite olivolja, salt och peppar. Du har nu gjort din egen basilikaolja som är gott tillbehör till det hemgjorda pizzabrödet!