Kycklingfylld Croissant
Att göra en egen kycklingsallad som serveras i en croissant är enkelt och gott. Testa själv så får du se!
Recept av @mummum.dk
Ingredienser
- 1 burk Danerolles Croissants Classic
- 3 hela kycklingbröst
- 1 tsk curry, lite salt & pepper
- 2 salladslökar
- 30 g soltorkade tomater
- 200 g Creme fraiche
- 1 tsk majonnäs
- 1 vispat ägg för pensling av brödet
- Du kan även lägga till lite skivad bacon och persilja för garnering
Beredningsmetod
Kycklingfylld Croissant
Croissanter
- Öppna burken och ta ut degen.
- Dela degen utefter skärlinjen och rulla 6 croissanter.
- Sätt croissanterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ett vispat ägg och sätt in dem i ugnen på 180 grader i ca 15 min.
Kycklingsallad
- Stek kycklingbrösten och skär i småbitar och låt de svalna.
- Hacka löken och de soltorkade tomaterna, sila bort vätskan så gott det går.
- Gör en dressing med cremefraiche, majonnäs, salt, peppar och curry. Blanda kyckling och de hackade grönsakerna med dressingen.
- Skär upp croissanterna och fyll dem med kycklingsalladen. Strö eventuellt över lite bacon och klippt persilja för garnering. Smaka av!