Svenska

Kycklingfylld Croissant

Att göra en egen kycklingsallad som serveras i en croissant är enkelt och gott. Testa själv så får du se!

 

Recept av @mummum.dk

Ingredienser

  • 1 burk Danerolles Croissants Classic
  • 3 hela kycklingbröst
  • 1 tsk curry, lite salt & pepper
  • 2 salladslökar
  • 30 g soltorkade tomater
  • 200 g Creme fraiche
  • 1 tsk majonnäs
  • 1 vispat ägg för pensling av brödet
  • Du kan även lägga till lite skivad bacon och persilja för garnering

Beredningsmetod

Kycklingfylld Croissant

Croissanter

  1. Öppna burken och ta ut degen.
  2. Dela degen utefter skärlinjen och rulla 6 croissanter.
  3. Sätt croissanterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ett vispat ägg och sätt in dem i ugnen på 180 grader i ca 15 min.

Kycklingsallad

  1. Stek kycklingbrösten och skär i småbitar och låt de svalna.
  2. Hacka löken och de soltorkade tomaterna, sila bort vätskan så gott det går.
  3. Gör en dressing med cremefraiche, majonnäs, salt, peppar och curry. Blanda kyckling och de hackade grönsakerna med dressingen.
  4. Skär upp croissanterna och fyll dem med kycklingsalladen. Strö eventuellt över lite bacon och klippt persilja för garnering. Smaka av!