Klibbiga choko-kanelbullar

En fyllning av choklad, med droppar av kola och ett lager kanelsmör ovanpå. Hasselnötter strösslade på toppen. Denna choko-kanelbulle är en delikatess!

Ingredienser

  • 2 förpackningar Petits Pains au Chocolat
  • 125 gram osaltat smör
  • 2 tsk kanelpulver
  • 100 gram hasselnötter

Kolasås:

  • 50 ml sirap
  • 20 ml grädde

Beredningsmetod

Klibbiga choko-kanelbullar
  1. Förvärm ugnen till 180 grader.
  2. Smörj en 20 cm springform.
  3. Blanda smör och kanel väl tillsammans.
  4. Ta degen ur förpackningen och bred de åtta små arken med kanelsmöret.
  5. Placera två chokladpinnar på varje ark av deg och rulla löst upp dessa i vinkel. Placera dem i ugnsformen.
  6. Baka kanelbullarna i 25-30 minuter i ugnen
  7. 5 minuter före slutet av gräddningstiden ta ut bullarna ur ugnen och strö hasselnötter över dem. Sätt tillbaka dem i ugnen i ytterligare 5 minuter.
  8. Gör kolasåsen genom att värma sirap och grädde i en liten kastrull. Se till att den inte når kokpunkten.
  9. Ta bullarna ur ugnen, låt dem svalna i 10 minuter och täck generöst med kolasås.