Kanelbullar
Den där goda doften som fyller huset med kanel. Visst älskar vi alla kanelbullar? Prova vår version av en kladdig kanelbulle gjord av vår croissantdeg.
Ingredienser
- 1 burk Croissants Classic
- 50 g rumstempererat smör
- 2 msk kanel
- 4 msk strösocker
- 100 g florsocker
- 1 msk äggvita eller vatten
Beredningsmetod
Kanelbullar
- Se till att smöret är rumstempererat.
- Blanda 2 matskedar kanel med smöret
- Öppna burken med Croissants Classic och rulla ut degen
- Tryck med fingrarna för att täppa igen hålen på degen, så att du får en stor fyrkant
- Använd en kniv för att bre ut kanelsmöret på degen
- Strö sockret jämt över degen
- Rulla ihop degen och skär till 6 jämna bitar
- Lägg kanelbullarna på en plåt med bakplåtspapper
- Grädda i ugnen i 15 minuter på 180-200 grader
- Blanda florsockret och äggvitan/vattnet till glasyren
- Låt kanelbullarna svalna och använd en sked för att hälla glasyren på dem. Enjoy!