Svenska

Fransk äppelkaka

Ett klassiskt franskt recept med äpple och en crunchy kant. Överraska dina gäster med denna lyxiga kaka!

 

 

Ingredienser

  • 1 burk Danerolles Classic
  • 4 Äpplen
  • 2 msk kanel
  • 125g socker
  • 50g smör och lite för att smörja in formen
  • Ägg
  • Valfritt: Glass

Beredningsmetod

Fransk äppelkaka
  1. Värm ugnen på 180C.
  2. Rulla ut degen. Täpp igen hålen på sidorna så det blir en stor fyrkant. Knäck ett ägg i en skål för att använda senare.
  3. Smörj formen med smör.
  4. Skala äpplena och dela upp dem i 4 delar. Dela de fyra delarna i tre delar, så bitarna är smala.
  5. Lägg skivorna i en skål med kanelen och blanda.
  6. Lägg äppelskivorna i en cirkel i bakformen. Hela botten ska vara täckt av äpplen.
  7. Smält sockret i en kastrull och blanda i smöret när sockret är brunt så du får karamell.
  8. Häll karamellen på äpplena.
  9. Lägg på degbitarna på äpplena och karamellen, gör så genom att lägga dem horisontalt.
  10. Gör hål i degen med en gaffel, pensla ägget på degen och strö resten av sockret på degen.
  11. Grädda i 20-25 minuter. Vänd på kakan genom att använda en tallrik. Det blir ännu godare om du lägger på lite glass.