Fransk äppelkaka
Ett klassiskt franskt recept med äpple och en crunchy kant. Överraska dina gäster med denna lyxiga kaka!
Ingredienser
- 1 burk Danerolles Classic
- 4 Äpplen
- 2 msk kanel
- 125g socker
- 50g smör och lite för att smörja in formen
- Ägg
- Valfritt: Glass
Beredningsmetod
Fransk äppelkaka
- Värm ugnen på 180C.
- Rulla ut degen. Täpp igen hålen på sidorna så det blir en stor fyrkant. Knäck ett ägg i en skål för att använda senare.
- Smörj formen med smör.
- Skala äpplena och dela upp dem i 4 delar. Dela de fyra delarna i tre delar, så bitarna är smala.
- Lägg skivorna i en skål med kanelen och blanda.
- Lägg äppelskivorna i en cirkel i bakformen. Hela botten ska vara täckt av äpplen.
- Smält sockret i en kastrull och blanda i smöret när sockret är brunt så du får karamell.
- Häll karamellen på äpplena.
- Lägg på degbitarna på äpplena och karamellen, gör så genom att lägga dem horisontalt.
- Gör hål i degen med en gaffel, pensla ägget på degen och strö resten av sockret på degen.
- Grädda i 20-25 minuter. Vänd på kakan genom att använda en tallrik. Det blir ännu godare om du lägger på lite glass.