Svenska

Croque Monsieur

Vi är alla bekanta med Croque Monsieur. Detta är ursprungligen en rätt från Paris som nu finns i många olika varianter. Men det här Croque Monsieur-receptet kommer förtrolla dig! Vad är en bättre kombination än italiensk skinka, mozzarella, pesto, och så klart degen av Danerolles. Tja, vi kan inte komma på nåt. Vill du bevisa att vi har fel? Låt oss försöka då!

Ingredienser

2 burkar Danerolles Croissants Classic

200 gr italiensk skinka (som parmaskinka)

2 bollar mozzarella

50 gr pesto

Färsk basilika

Peppar

Beredningsmetod

Croque Monsieur
  1. Skär mozzarellabollarna i tunna skivor, totalt 12 skivor
  2. Ta ut degen från burkarna, kavla ut och dela var och en i 3 lika stora bitar. Ignorera de diagonala skärlinjerna och klipp endast på de vertikala linjerna.
  3. Bre lite pesto på alla degbitar.
  4. På varje degbit lägger du 2 skivor italiensk skinka, två skivor mozzarella och några blad färsk basilika. Peppra lite och vik degbitarna dubbelt.
  5. Grädda croque monsieurerna i en smörgåsgrill eller grilla i +/- 4 minuter.
  6. Servera dem varma med extra pesto för smakens skull.