Chokladjulgran
Skäm bort dig själv och andra. Det är alltid tillåtet att vara högst på din att göra-lista!
Ingredienser
- 2 burkar Croissants Classic
- 3 msk hasselnötspasta
- 100 gram färska jordgubbar
- Florsocker till garnering
Beredningsmetod
Chokladjulgran
- Värm ugnen till 180 grader.
- Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
- Kavla ut degen och skär degen i tre rektangulära skivor
- Placera två rektangulära skivor av degen bredvid varandra på botten av bakplåten.
- Dela tredje rektangeln diagonalt på mitten och lägg denna ovanpå den andra degen, så formen av en julgran skapas.
- Tryck de ojämna kanterna ordentligt tillsammans, så att du skapar en stor bit deg.
- Smeta degen med hasselnötspasta.
- Skapa en samma typ av julgran av degen och placera denna på hasselnötspastan.
- Skär en stam ur degen och skär degen vid båda sidor av granen, så att grenarna skapas.
- Vrid grenarna och placera dem mot varandra.
- Använd den återstående degen för att skapa en spets på toppen av trädet.
- Baka granen på 180 grader i 15-20 minuter.
- Garnera med färska jordgubbshalvor och florsocker.