Chokladjulgran

Skäm bort dig själv och andra. Det är alltid tillåtet att vara högst på din att göra-lista!

Ingredienser

  • 2 burkar Croissants Classic
  • 3 msk hasselnötspasta
  • 100 gram färska jordgubbar
  • Florsocker till garnering

Beredningsmetod

Chokladjulgran
  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Kavla ut degen och skär degen i tre rektangulära skivor
  4. Placera två rektangulära skivor av degen bredvid varandra på botten av bakplåten.
  5. Dela tredje rektangeln diagonalt på mitten och lägg denna ovanpå den andra degen, så formen av en julgran skapas.
  6. Tryck de ojämna kanterna ordentligt tillsammans, så att du skapar en stor bit deg.
  7. Smeta degen med hasselnötspasta.
  8. Skapa en samma typ av julgran av degen och placera denna på hasselnötspastan.
  9. Skär en stam ur degen och skär degen vid båda sidor av granen, så att grenarna skapas.
  10. Vrid grenarna och placera dem mot varandra.
  11. Använd den återstående degen för att skapa en spets på toppen av trädet.
  12. Baka granen på 180 grader i 15-20 minuter.
  13. Garnera med färska jordgubbshalvor och florsocker.