Svenska

Calzones

Vikta pizzor – Calzone – ger alla dina pizzaälskare en viss variation – inte så mycket i smak men i form av pizza. Detta recept är skapat av den finska matbloggeren och kocken Mika Rampa.

Ingredienser

1 burk Danerolles Mini Pizza
8 msk tomatpuré
125 g mozzarellaost
100 g chorizo
1 ägg
1 msk sesamfrön
150 g crème fraiche
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
½ tsk peppar

Beredningsmetod

Calzones

1. Värm ugnen till 200 ° C.
2. Öppna Mini Pizza-burken enligt anvisningarna och gör varje deg lite tunnare med dina händer eller kavel.
3. Bre tomatpuré på varje degbit.
4. Skiva mozzarellaost och chorizo. Toppa degen med mozzarella och chorizo.
5. Vik degen på mitten till en halvmåne och stäng degen ordentligt med hjälp av en gaffel.
6. Pllacera pizzorna på en bakplåt och pensla med ägg. Strö sesamfrön på toppen.
7. Baka i 12-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
8. Förbered dippen genom att blanda ihop crème fraiche, persilja och kryddor.