Svenska

Blåbärsbullar på en pinne

Dessa blåbärsbullar på en pinne tar din sommarmat till nästa nivå.💙

Ingredienser

1 burk Danerolles Croissants Classic
1 burk kvarg (naturell eller vaniljsmak)
1 msk vatten
2 dl blåbär (frysta eller färska)
1 msk socker
1 tsk citronsaft
1 tsk kardemumma

Beredningsmetod

Blåbärsbullar på en pinne

1. Börja med att förbereda sylten. Lägg 1 dl vatten i en kastrull och tillsätt blåbär. Koka upp eller tänd en brasa. När blandningen kokar, tillsätt socker och koka på låg värme. Rör om då och då och låt sjuda i 6 minuter. När blandningen har förtjockats, lyft den från plattan. Tillsätt citronsaft och kardemumma, rör om. Låt det svalna.
2. Öppna Danerolles Croissants Classic. Rulla ut degen på bordet och skär i två lika stora bitar.
3. Bre sylt på den andra halvan och lägg den andra halvan ovanpå. Skär degen i långa bitar.
4. Snurra varje degbit runt träpinnen.
5. Grädda över öppen eld eller på grillen tillräckligt långt från lågorna för att förhindra att den bränner. Grädda tills degen är tilllagad.