Blåbärscroissant
En croissant med marmelad är en klassiker, men en croissant med blåbär är ännu bättre. Lägg till några mandlar så blir det lite mer “crunchy”.
Ingredienser
- 1 burk Croissants Classic
- 1 handfull blåbär
- 1 msk socker
- Skivade mandlar
- 1 vispat ägg för att pensla med
Beredningsmetod
Blåbärscroissant
- Sätt ugnen på 180 grader
- Öppna burken och rulla ut degen
- Skär längs linjerna för att få 6 trekanter.
- Lägg en triangel framför dig med långsidan bortifrån dig
- Lägg några blåbär på degen och rulla croissanten. Börja från den korta sidan och rulla mot spetsen
- Gör detta för alla sex trianglarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
- Böj croissanterna lite mot dig så att du får en form av en croissant
- Pensla croissanterna med ägg
- Strö på lite socker och mandlar
- Grädda croissanterna i 15 minuter, eller tills de blir gyllenbruna