Bella Foccacia
Doftande Focaccia direkt ur ugnen med färska ingredienser som fänkål, zucchini, getost och valnötter.
Buon appetito!
Ingredienser
- 1 burk Croissants Classic
- 1 zucchini
- 1 fänkål
- 150 gram rund getost
- 150 gram bredbar getost
- 50 gram valnötter
Beredningsmetod
Bella Foccacia
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
- Kavla ut degen, tryck skärlinjerna mot varandra och täck bakplåten med deg. Vik 1,5 cm av degen dubbel vid kanterna för att bilda ett upphöjt dubbelt lager.
- Pricka hål i degen med en gaffel.
- Fördela getosten jämnt över basen.
- Halvera zucchinin på längden och skär därefter i halvcirklar.
- Riv fänkålen i tunna skivor (spara de gröna topparna) och tillsammans med zucchinin, fördela dem över focaccians bas.
- Smula den runda osten över grönsakerna och slutligen strö valnötter över focaccian.
- Focaccian kan nu bakas i 25-30 minuter.
- Skär focaccian i delar och strö dem med fänkålstoppar.