Svenska

Bärbullar

Dessa somriga bärbullar passar till vår- och sommarfirandet. Citronmeliss ger en härlig twist till de söta bullarna! Recept från Bettina Gräsbeck

Ingredienser

1 burk Danerolles Croissants Classic
1 ägg
100 g smör
100 g färskost
Vaniljsocker
2,5 dl florsocker
Färska bär (till exempel jordgubbar, blåbär, hallon)
Citronmeliss

Beredningsmetod

Bärbullar

1. Värm ugnen till 180 °C.
2. Öppna Croissants Classics burken enligt instruktionerna och rulla ut degen på bordet.
3. Skär degen i två delar och lägg den ena biten ovanpå den andra. Kläm ihop degen.
4. Rulla ihop degen och skär den i 12 bitar. Pensla degen med ägg.
5. Baka i muffinsbricka i 12-15 minuter. Sätt åt sidan för att svalna.
6. Förbered fyllningen genom att vispa det mjuka smöret tills det är lätt skummat. Tillsätt färskost, vaniljsocker och socker och vispa till en jämn smet.
7. Placera fyllningen i en spritspåse.
8. Skär de kylda bullarna i två och lägg fyllningen i botten av bullarna.
9.Tillsätt bär och citronmeliss på varje bulle. Placera den övre delen av bullen.