Äppelrosor
Har du någonsin provat dessa läckra äppel-croissanter som ser ut som rosor? En god croissant, men lite mer speciell. Rosorna med tunna skivor av äpple har en vacker ’look’.
Ingredienser
- 1 burk Danerolles croissanter extra stora
- 2 röda äpplen
- ½ citron
- 1 msk aprikosmarmelad
- 30 g socker
- En nypa kanel
- Florsocker
Beredningsmetod
Äppelrosor
- Ta bort kärnan från äpplena och skär dem längs mitten.
- Använd äppelhalvorna för att skära mycket tunna äppelskivor.
- Fyll en kastrull till hälften med vatten och pressa i en halv citron.
- Placera äppelskivorna i kastrullen.
- Värm kastrullen under 3 minuter på medelvärme. Rinn av.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Öppna croissantdegen och kavla ut degen.
- Gnid de diagonala skärkanterna stängda och skär plattan i tre plattor längs den vertikala skärlinjen .
- Skär var och en av de tre skivorna i tre eller fyra långa remsor.
- Överlappande, placera några äppelskivor på toppen av degremsorna, så att de bara knappt sticker ut.
- Täck remsorna med en klick aprikosmarmelad.
- Strö dem med lite socker och kanel.
- Rulla dem försiktigt och tryck till änden tills de har fastnat ordentligt.
- Täck håligheterna i muffinformen väl med bakplåtspapper eller smörj håligheterna väl.
- Placera en ros i var och en av håligheterna.
- Baka rosorna ca 20 – 25 minuter vid 200°C i mitten av ugnen tills degen är klar.
- När bullarna har svalnat, strö dem med florsocker.