Svenska

Äppelrosor

Har du någonsin provat dessa läckra äppel-croissanter som ser ut som rosor? En god croissant, men lite mer speciell. Rosorna med tunna skivor av äpple har en vacker ’look’.

Ingredienser

  • 1 burk Danerolles croissanter extra stora
  • 2 röda äpplen
  • ½ citron
  • 1 msk aprikosmarmelad
  • 30 g socker
  • En nypa kanel
  • Florsocker

Beredningsmetod

Äppelrosor
  1. Ta bort kärnan från äpplena och skär dem längs mitten.
  2. Använd äppelhalvorna för att skära mycket tunna äppelskivor.
  3. Fyll en kastrull till hälften med vatten och pressa i en halv citron.
  4. Placera äppelskivorna i kastrullen.
  5. Värm kastrullen under 3 minuter på medelvärme. Rinn av.
  6. Sätt ugnen på 200°C.
  7. Öppna croissantdegen och kavla ut degen.
  8. Gnid de diagonala skärkanterna stängda och skär plattan i tre plattor längs den vertikala skärlinjen .
  9. Skär var och en av de tre skivorna i tre eller fyra långa remsor.
  10. Överlappande, placera några äppelskivor på toppen av degremsorna, så att de bara knappt sticker ut.
  11. Täck remsorna med en klick aprikosmarmelad.
  12. Strö dem med lite socker och kanel.
  13. Rulla dem försiktigt och tryck till änden tills de har fastnat ordentligt.
  14. Täck håligheterna i muffinformen väl med bakplåtspapper eller smörj håligheterna väl.
  15. Placera en ros i var och en av håligheterna.
  16. Baka rosorna ca 20 – 25 minuter vid 200°C i mitten av ugnen tills degen är klar.
  17. När bullarna har svalnat, strö dem med florsocker.