Jordgubbar och glass är perfekt att avnjuta på vår och sommar. Använd i en spektakulär tårta med en bas gjord av Danerolles Croissants Classic.
Foto och recept: Anni Paakkunainen
Ingredienser
- 1 burk Danerolles Croissants Classic
- 1 ägg
- 3 dl frysta jordgubbar
- 2 msk socker
- 2 msk limejuice
- 1/2 l vaniljglass
- 1 dl vispad grädde
- Färska jordgubbar
- Florsocker (valfritt)
Beredningsmetod
- Värm ugnen till 200 ° C.
- Öppna Danerolles Croissants Classic-burken enligt instruktioner på burken.
- Rulla degen och skär den enligt de färdiga skärlinjerna i 6 delar. Rulla till 6 croissanter.
- Använd 18Ø kakform (med bakpapper) och placera croissanterna bredvid varandra i formen. Pensla med ägg.
- Baka i ugnen i 20 minuter eller tills croissanterna har en fin gyllenbrun färg.
- Låt kakan svalna och skär sedan på mitten så att du har en botten och ett övre lager på kakan.
- Förbered jordgubbsmelba: mixa frysta jordgubbar, socker och limejuice till en jämn smet.
- Gör skopor av vaniljglass, lägg dem på en tallrik och frys tills du ska montera kakan.
- Vispa grädden och skär de färska jordgubbarna.
- Montera kakan: Börja med att sprida jordgubbsmelba på botten av croissanterna, tillsätt glassskoporna och sedan croissantens övre del. Toppa med vispad grädde och färska jordgubbar ovanpå kakan. Pudra över med florsocker.
- Servera omedelbart!