Svenska

Jordgubbar och glass är perfekt att avnjuta på vår och sommar. Använd i en spektakulär tårta med en bas gjord av Danerolles Croissants Classic.

Foto och recept: Anni Paakkunainen

 

Ingredienser

  • 1 burk Danerolles Croissants Classic
  • 1 ägg
  • 3 dl frysta jordgubbar
  • 2 msk socker
  • 2 msk limejuice
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1 dl vispad grädde
  • Färska jordgubbar
  • Florsocker (valfritt)

Beredningsmetod

  1. Värm ugnen till 200 ° C.
  2. Öppna Danerolles Croissants Classic-burken enligt instruktioner på burken.
  3. Rulla degen och skär den enligt de färdiga skärlinjerna i 6 delar. Rulla till 6 croissanter.
  4. Använd 18Ø kakform (med bakpapper) och placera croissanterna bredvid varandra i formen. Pensla med ägg.
  5. Baka i ugnen i 20 minuter eller tills croissanterna har en fin gyllenbrun färg.
  6. Låt kakan svalna och skär sedan på mitten så att du har en botten och ett övre lager på kakan.
  7. Förbered jordgubbsmelba: mixa frysta jordgubbar, socker och limejuice till en jämn smet.
  8. Gör skopor av vaniljglass, lägg dem på en tallrik och frys tills du ska montera kakan.
  9. Vispa grädden och skär de färska jordgubbarna.
  10. Montera kakan: Börja med att sprida jordgubbsmelba på botten av croissanterna, tillsätt glassskoporna och sedan croissantens övre del. Toppa med vispad grädde och färska jordgubbar ovanpå kakan. Pudra över med florsocker.
  11. Servera omedelbart!