Frasig tårta

Färsk och hembakad frasig tårta med en touch av kanel.

Ingredienser

  • 2 burkar Croissants Classic
  • 3 ägg
  • 2 portionspåsar vaniljsocker
  • 2 tsk kanelpulver
  • 100 ml mjölk

Beredningsmetod

Frasig tårta
  1. Sätt ugnen på 180-200 grader.
  2. Täck en springform med bakplåtspapper.
  3. Kavla ut degen, tryck skärlinjerna tillsammans och skär nio lika stora bitar av degen. Upprepa detta för den andra burken.
  4. Rulla remsorna löst en efter en och placera de 18 rullarna snyggt upprätt i springformen.
  5. Blanda äggen, en portionspåse vaniljsocker, kanelpulver och mjölk väl med varandra och häll blandningen mellan degrullarna.
  6. Häll den andra portionspåsen vaniljsocker på toppen av degen.
  7. Baka tårtan i 25-30 min på 180-200 grader tills den är gyllenbrun.