Kanelbullar

Den där goda doften som fyller huset med kanel. Visst älskar vi alla kanelbullar? Prova vår version av en kladdig kanelbulle gjord av vår croissantdeg.

 

Ingredienser

  • 1 burk Croissants Classic
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 msk kanel
  • 4 msk strösocker
  • 100 g florsocker
  • 1 msk äggvita eller vatten

 

Beredningsmetod

Kanelbullar
  1. Se till att smöret är rumstempererat.
  2. Blanda 2 matskedar kanel med smöret
  3. Öppna burken med Croissants Classic och rulla ut degen
  4. Tryck med fingrarna för att täppa igen hålen på degen, så att du får en stor fyrkant
  5. Använd en kniv för att bre ut kanelsmöret på degen
  6. Strö sockret jämt över degen
  7. Rulla ihop degen och skär till 6 jämna bitar
  8. Lägg kanelbullarna på en plåt med bakplåtspapper
  9. Grädda i ugnen i 15 minuter på 180-200 grader
  10. Blanda florsockret och äggvitan/vattnet till glasyren
  11. Låt kanelbullarna svalna och använd en sked för att hälla glasyren på dem. Enjoy!