Danska wienerbröd

Jättegott fikabröd och perfekt med uppskuren färsk frukt!

Ingredienser

  • 1 burk Croissants Classic
  • 120g (4 stora msk) vaniljkräm
  • 1 vispat ägg för att pensla med
  • Dekorationer
  • Färska hallon
  • Florsocker med vatten för glasyr

 

Beredningsmetod

Danska wienerbröd
  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Öppna burken och rulla ut degen med breda sidan mot dig
  3. Skär dem så att du får tre rektanglar
  4. Skär varje rektangel i fyra långa remsor
  5. Snurra remsorna och gör en liten korg av dem. Tryck i mitten så det blir en botten på korgen. Lägg en stor tsk vaniljkräm i varje korg
  6. Pensla ägg på brödet
  7. Grädda i ca 15 minuter
  8. Gör lite glasyr genom att mixa florsocker och några droppar vatten
  9. Dekorera wienerbrödet med glasyren och några hallon!