Blåbärscroissant

En croissant med marmelad är en klassiker, men en croissant med blåbär är ännu bättre. Lägg till några mandlar så blir det lite mer “crunchy”.

Ingredienser

  • 1 burk Croissants Classic
  • 1 handfull blåbär
  • 1 msk socker
  • Skivade mandlar
  • 1 vispat ägg för att pensla med

Beredningsmetod

Blåbärscroissant
  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Öppna burken och rulla ut degen
  3. Skär längs linjerna för att få 6 trekanter.
  4. Lägg en triangel framför dig med långsidan bortifrån dig
  5. Lägg några blåbär på degen och rulla croissanten. Börja från den korta sidan och rulla mot spetsen
  6. Gör detta för alla sex trianglarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
  7. Böj croissanterna lite mot dig så att du får en form av en croissant
  8. Pensla croissanterna med ägg
  9. Strö på lite socker och mandlar
  10. Grädda croissanterna i 15 minuter, eller tills de blir gyllenbruna