Äppleknyten

Med lite hjälp och lite lycka från en burk, kan du enkelt baka dessa färska söta äppelklimpar med valnötter och dadlar. Det är omedelbar njutning!

Ingredienser

  • 2 burkar Croissants Classic
  • 6 stora söta äpplen
  • 150 gram dadlar
  • 1 tsk kanelpulver
  • En handfull valnötter
  • En handfull russin
  • 2 vaniljstänger
  • Florsocker för att dekorera

Beredningsmetod

Äppleknyten
  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Skala äpplena och kärna ur dem.
  3. I matberedaren, gör en blandning av dadlar, kanel, valnötter, russin och innehållet i vaniljstängerna (kasta inte stängerna).
  4. Fyll äpplena med dadelblandningen.
  5. Ta degen ur förpackningen och skär den i tre lika stora delar. Täck äpplena med två croissanter vardera. Tryck ihop kanterna av degen väl och se till att äpplena är väl täckta av deg.
  6. Gör ett litet hål i toppen av degen för att låta luft komma ut under bakningsprocessen.
  7. Baka knytena i 30-35 minuter tills de är gyllenbruna på 175 grader.
  8. Samtidigt, skär vaniljstängerna i tre delar.
  9. Ta äppleknytena från ugnen och sätt vaniljstången i hålet i toppen och täck knytena med florsocker.
  10. Serveras varma.